BUSINESS SERVER
ADMINISTRAREA POLITICII DE GRUP

(GROUP POLICY)

Uşor de administrat

Să presupunem că în compania dumneavoastră se doreşte ca toate calculatoarele să fie uniforme din punct de vedere estetic: aceleaşi imagini de fundal, acelaşi ecran de stand-by, aceleaşi mesaje de conectare etc. Prin intermediul Politicii de Grup puteţi face acest lucru. În general majoritatea setărilor disponibile în Windows pot fi controlate prin intermediul Politcii de Grup.

Securitate

Securitatea reţelei este o prioritate imensă pentru orice companie. Ultimul lucru pe care vi-l doriţi este să aflaţi că din cauza unei parole simple setată de către unul dintre utilizatorii reţelei, securitatea datelor şi a companiei a fost compromisă. Puteţi utiliza Politică de Grup pentru a împiedica utilizatorii să-şi seteze parole simple de tipul "password123" şi pentru a stabili cerinţele minime atunci când acestea sunt alese. O serie întreagă de măsuri care să ridice gradul de securitate al reţelei pot fi implementate utilizând Politica de Grup:

Restricţionarea accesului la Control Panel
Restricţionarea accesului la Command Prompt
Preveniţi instalările de software
Executarea de script-uri la Logon / Startup / Shutdown
Dezactivarea repornirii forţate a computerului
Dezactivarea actualizărilor automate ale driverelor
Dezactivarea utilizării mediilor de stocare mobile
Dezactivarea Consumer Experience Promotions
Dezactivarea notificărilor
Oprirea şi ascunderea OneDrive
Şi multe altele

Cost şi Timp

Imaginaţi-vă că sunteţi administratorul unei reţele de 20-50 de computere şi aveţi de realizat un upgrade de sistem, trebuie să instalaţi un software nou sau să modificaţi o setare pe toate calculatoarele. Ideea de a te deplasa de la calculator la calculator este neproductivă. Pe lângă efortul considerabil depus de administrator, gândiţi-vă şi la toate orele de lucru pierdute în timp ce angajaţii stau şi urmăresc administratorul configurându-le computerul. O astfel de practică este foarte ineficientă.
Cu Politica de Grup, puteţi instala / actualiza software-ul şi setările dintr-o singură locaţie şi puteţi deservi fiecare maşină simultan, mai mult de atât puteţi programa ca actualizările / instalările să se facă în afara orelor de lucru, astfel încât nimeni să nu fie întrerupt în timpul orelor de lucru!