FIREWALL

Riscuri şi Probleme
Breşele de securitate sunt tot mai frecvente. 32% dintre companii au admis că au fost victime ale unei forme de criminalitate cibernetică în 2016. (gitex.com)

Hackerii rămân nedepistaţi într-o reţea, în medie peste 140 de zile. Existenţa unui spion în mijlocul afacerii dvs, timp de peste cinci luni, poate părea imposibilă, însă datele arată că astfel de situaţii apar frecvent. (microsoft.com)

Este cineva din interior! 59% dintre angajaţi fură date care sunt proprietatea companiei atunci când demisionează sau când sunt concediaţi. (heimdalsecurity.com)

99% dintre calculatoare sunt vulnerabile, într-o formă sau altă. Software ca Oracle Java, Adobe Reader sau Adobe Flash sunt prezente pe majoritatea calculatoarelor expunându-le la riscuri în faţă unor unelte special construite pentru a le exploata vulnerabilităţile. (heimdalsecurity.com)

Utilitatea Serviciului
SECURIZAREA REŢELEI

  • Un sistem de securitate de tip Firewall asigură un acces controlat la reţeaua companiei, inclusiv la serverele şi echipamentele de comunicaţie.
  • Firewall-ul protejează reţeaua internă având rolul unui filtru. Orice conexiune care se realizează dinspre sau înspre reţeaua companiei este verificată şi blocată sau acceptată, în funcţie de regulile pe care compania doreşte să le implementeze.
  • Majoritatea riscurilor de securitate provind din exteriorul reţelei, însă acestea pot veni şi din interior. Un calculator infectat sau un angajat nemulţumit pot crea prejudicii imense.
  • Soluţia de Firewall oferită de noi permite segmentarea reţelei, distribuirea calculatoarelor în mai multe grupuri şi managementul accesului pe care acestea îl au.

MONITORIZARE TRAFIC DATE

  • Traficul dinspre şi înspre reţeaua companiei este monitorizat, iar informaţiile de interes legate de trafic sunt notate în fişiere electronice.
  • Monitorizarea traficului permite identificarea pachetelor potenţial periculoase, precum şi o analiză ulterioară amănunţită.