BUSINESS SERVER
SERVER DE FIŞIERE

Acces de la Distanţă

Permite accesarea cu uşurinţă a fişierelor stocate pe server de către utilizatorii autorizaţi. Accesul la informaţii de la distanţă poate fi esenţial în multe scenarii. Un exemplu poate fi accesul la fişiere dintr-o filiala a companiei. Alt exemplu poate fi cel al unui angajat plecat într-o delegaţie. Vor fi evitate situaţiile în care fişiere esenţiale pentru desfăşurarea unui proiect sunt stocate local pe computerul unui angajat iar în absenţa acestuia accesul la respectivele fişiere este dificil. Accesarea datelor este multi-platform: desktop, laptop, smartphone, tablete.

Managementul centralizat al fişierelor

Permite configurarea centralizată a permisiunilor de access la fişierele companiei:
- permisiuni la nivel de utilizator şi departament
- structură de foldere în funcţie de specificul activităţii companiei (creare de foldere pentru fiecare departament, proiect, activitate, partener, etc)

În scenariul în care datele companiei sunt stocate pe mai multe dispozitive, controlul permisiunilor pentru fişierele confidenţiale este imposibil de gestionat.

Securitatea & Backupul datelor

Aveţi garanţia că datele dumneavoastră de afaceri sunt în siguranţă.În multe companii mici şi mijlocii fişierele sunt stocate local. Acest mod de lucru expune companiile la o multitudine de riscuri, în cazul în care hard diskul unui computer se defectează, există riscul să pierdeţi toate informaţiile stocate pe acel computer, inclusiv informaţii de importantă critică şi care ar putea valora foarte mulţi bani. Un exemplu poate fi pierderea unei baze de date cu informaţii despre clienţii companiei, construită de-a lungul anilor. Acesta este un exemplu de scenarii teribile pe care le puteţi întâlni fără un Server de Fişiere dedicat. Realizarea unor copii de siguranţă ale unui Server de Fişiere se poate realiza simplu şi rapid, în acest fel putând fi evitate pierderile de date.

Recuperarea datelor devine uşoară

Posibilităţile de recuperare ale fişierelor sunt multiple. Implementarea de soluţii care să permită accesarea unor versiuni vechi ale fişierelor sau restaurarea fişierelor şterse se poate realiza cu uşurinţă.

Monitorizarea utilizatorilor

Va oferă posibilitatea de a monitoriza fişierele care sunt accesate de fiecare utilizator în parte.

Un Control Sporit

Permite gestionarea tuturor parolelor dintr-o locaţie centrală, vă permite să creaţi noi utilizatori în cel mai scurt timp. În mod similar, ştergerea unui utilizator din sistem va asigura restricţionarea accesului la întregul sistem de fişiere. Deci, dacă aţi concediat un angajat nemulţumit, nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la accesul neautorizat pe care acesta l-ar putea avea la fişierele şi datele companiei.